Soedah
09 Januari 2015 | Uruguay, Montevideo
We vervolgen onze reis met de Buquebus ferry naar Colonia, in Uruguay. De reis verloopt soepel, de brede Ria de la Plata houdt zich kalm dus relaxed komen we aan in Colonia, waar we geboekt hebben in de Posada del Bosque, een mooi gelegen en origineel ingericht hotel, vlakbij strand en met de bus 5 minuten naar de stad. Het weer is prima, dus lekker onderdompelen in de rivier en luieren op het strand. ´s Avonds eten we daar ook in het enige restaurant; het wordt een eenvoudige doch smakelijke maaltijd van ( rivier) vis, de wijn is hier ook OK en het uitzicht fantastisch!
De volgende dagen verkennen we Colonia, wel erg toeristisch ( denk aan Volendam) maar wel erg gezellig en pittoresque. We proberen er ´s avonds een restaurant uit maar dit keer een " soedah" ( zo noemen wij een overteerbare hap). Vooral Rob zijn lasagne met kip smaakt naar een nat broodje, tja. De volgende dag maar weer naar het tentje op het strand, maar daar is de vis op en volgt er ook een soedah, want ze hebben er alleen asado ( gegrilld) vlees, en dat blijkt een berg zenerige baklappen te zijn. Ik krijg deze hap echt niet door mijn keel, Rob wel al is het met héle kleine stukjes... De wijn bleef gelukkig prima, dus dan maar een flink toetje om de honger te stillen: dulce de leche, echt goed.
Vanuit Colonia nemen we dit keer de bus naar de hoofdstad van Uruguay, Montevideo. Hier ook alles weer goed georganiseerd en na 3 uurtjes reizen lopen we in hartje Montevideo, waar ons hotel zich ook bevindt. De stad is een verrassing, levendig, een beetje Zuid-Europees. We doen mee aan een interessante rondleiding in het mooie Solis theater en genieten er van het prachtige interieur. ´s Avonds eindelijk weer eens lekker gegeten in een " Parilla"( grill restaurant), alles in orde hier en gelukkig geen derde soedah.
09 Januari 2015 - 19:25
Hanneke De Leeuw: