Vlicho nights
22 Augustus 2015 | Griekenland, Vlikhón
Zoals de titel al doet vermoeden, zijn wij alweer enige tijd neergestreken in onze favoriete baai op Levkas: Vlicho. Een feest van herkenning in restaurants, winkels en bij vrienden en kennissen kortom: we voelen ons hier weer helemaal thuis.'s Middags gaan we wel meestal een stukje zeilen, inclusief zwemstop want de maanden juli en augustus waren bloekheet hier, zelfs het zeewater was 31 graden! We ontdekten ook mooie nieuwe ankerbaaien hier in de buurt, bv Bungalow Bay. Je kunt daar je anker vlakbij het strand uitgooien, lekker in het zand. Na zonsondergang stookte Rob de BBQ op en konden we gaan smullen van kipsouvlaki. Dachten we. Een stokoude fransman gooide echter roet in het eten. Hij ankerde op nog geen 5 meter vanaf onze boot, helemaal fout dus want in de nacht, als de wind wegvalt, kom je dan tegen elkaar aan. Maar monsieur was voor geen rede vatbaar, met een minachtend gebaar verklaarde hij dat hij bleef. Zulk gedrag werkt bij ons als olie op het vuur.... We propten eerst de souvlaki naar binnen en haalden daarna maar ons anker op, onder het roepen van forse verwensingen in het frans. Bij deze manoevre kwamen we natuurlijk erg dicht bij de franse boot, dat kon niet anders. Dat vond monsieur niet leuk, nou wij ook niet!! Briesend terug naar Vlicho in de avond, waar we weer geheel tot rust kwamen in de rustige baai. De volgende trip was een stuk succescoller: naar Palairos, aan de vaste wal van Griekenland. Prima stekje aan een steiger met water en electra, alles gratis. In de avond daar fiks onweer met idioot harde windstoten maar wij lagen als een huis. Het plaatsje zelf is ook al een aanrader, compleet met Indiaas restaurant, weer eens wat anders dan de griekse keuken. Ook maakten we vanuit Vlicho soms langere zeiltochten naar afgelegen baaien of naar Ithaka en Cephalonia, waar we als oude vrienden werden verwelkomd na 2 jaar afwezigheid, de grieken blijven je verbazen! Maar de Vlicho baai blijft favoriet, alhoewel we er deze week , bij het lichten van het anker, vastzaten aan 2 oude roestige ankers ( van vissers), dus onze electrische ankerlier had er de handen vol aan om de hele boel op te tillen. Voor de rest: rust. Nou ja, natuurlijk de nodige klussen zoals het vervangen van onze oude accu's door 4 nieuwe exemplaren, een vreselijke klus in deze hitte maar wel noodzakelijk want je moet er niet aan denken om het anker met 60 meter ketting met de hand omhoog te moeten halen.... Het goede nieuws is dat dergelijke klussen altijd worden gehonoreerd met een lekker etentje en restaurantjes, die zijn hier te kust en te keur.
22 Augustus 2015 - 16:37
Hanneke De Leeuw:
Hoi Rob en Christa,
Ook hier op texel genieten we van lekker zomer weer.
Ik wens jullie veel plezier.
Groetjes Hanneke. -
23 Augustus 2015 - 17:49
Jan Vonk, Pensionado:
Hallo Christa en Rob, weer leuk om wat van jullie te horen. Blijven toch bijzondere mensen die Fransen, wij komen graag in Frankrijk, maar ja, die bejaarden, op welke leeftijd begint dat trouwens??
Nog even en we komen jullie kant op. Op 10 september hopen we aan te komen in Igoumenitsa, met de boot vanuit Bari. A.s. woensdag gaan we met de camper van huis, onderweg hier en daar ook nog wat rondkijken.
Zit er nog een ontmoeting in, in dat verre Griekenland? We horen het wel van jullie. Op 7 oktober varen we weer richting Bari.
Liefs, Lia en Jan -
24 Augustus 2015 - 15:20
Maarten En Hanneke Kastelein:
Hallo Christa en Rob
Wij zijn deze week jullie buren, schuin voor, de Marlijn uit Leiden.
Grappig, ik dacht laat ik eens Googelen en vond jullie site direct. Jullie varen kennelijk al langer hier. Ik zag ook meteen een fijne tip: een Indiaas restaurantje in Palairos! Overigens zit er een eindje omhoog een heel byzonder restaurantje van 2 dames in een oude molen meen ik. Erg mooi, met een door wijnranken overdekt terras, heel appart en autentieke Griekse maaltijden.
Wij varen nu 4 jaar op de Med. We gaan langzaamaan weer naar Nederland. Volgende week Preveza, volgend jaar...
Groetjes, Maarten
PS. Ook wij hebbeneen site: Maarten-en-hanneke.nl