Oeps!!!!
14 September 2018 | Griekenland, Lefkáda
We varen na twee dagen weer naar Paxos, het hoofdstadje Gaios. Een kermis van tripperboats met bergen toeristen, die gapend en vermoeid de hele dag daar moeten doorbrengen en vaak uren voor vertrektijd al bij hun boot staan om even in de schaduw te kunnen zitten. Ook s'nachts is het op de kade een drukte van jewelste en veel herrie en we moeten ook nog het voor Griekenland forse bedrag van 29 euro afrekenen voor de plaats aan de kade. Dus de volgende dag gaan we weer richting Lefkas. Daar varen we onze vaste rondjes naar onze favoriete plaatsen. Als we in de Vliho bay geankerd liggen en met de bijboot naar de taverna willen, begeeft het motortje het, hij rookt en wordt erg heet. We moeten een kilometer tegen de wind terugroeien waar we niet blij van worden. Dus die moet worden gerepareerd. Ik probeer het eerst zelf, de impellor zal wel stuk zijn. Maar de motor hangt aan de achterkant van de boot boven het water. Dus elk onderdeeltje, wat ik laat vallen, en dat gebeurt nog wel eens, valt in de plomp. Op naar de reperateur, een klein klusje, maar ja het is Griekenland dus het duurt drie dagen voor dit geregeld is en we de steiger waar we liggen weer kunnen verlaten. Kosten beperkt, 65 euro, dus dat is het goede nieuws. Ondertussen vervang ik de waterpomp van ons drinkwatersysteem maar even. Deze maakt het geluid van een oude koe en vergeet wel eens af te slaan als er voldoende druk is, hetgeen resulteert in leidingen die los springen, al 2 maal gebeurd, en zie dan maar eens snel uit te vinden waar dat op 14 meter boot is gebeurd, haha. We varen nog even naar Spartakori en liggen naast 4 Amerikanen op een charterboot. Ze komen uit San Diego en lijken aardige en verstandige mensen. Ze vragen of we nog eens die kant op komen en ik denk, dat zijn vast geen Trump aanhangers. Ik vertel dat we hebben besloten niet naar de VS te gaan zolang Trump daar president is. Om dit wat humoristies te ondersteunen, meld ik, "I do not want to see his ugly face on the wall when I arrive in the States". Er valt een stilte, de gezichten verstrakken. Er wordt wat gemompeld en met stoelen geschoven en ze zeggen, "Have a nice day". Oeps!!!, toch verkeerd ingeschat. Christa ziet stiekem te lachen in de kajuit, "jij wordt steeds beter in het maken van vrienden hahaha" ën daar gaat ons vakantieadres in San Diego, Hahaha.
14 September 2018 - 13:43
Marloes:
Hoi Rob en Christa
Altijd leuk om jullie avonturen mee te beleven. W
Ken en ik liggen op het moment in Sivota, tot 25/9 in de regio. Dus wie weet?
Xx -
14 September 2018 - 15:20
Hanneke De Leeuw:
Hoi Rob en Christa,
Leuk wat van jullie te horen.
Veel plezier.
groetjes Hanneke.