Festa! - Reisverslag uit Marsalforn, Malta van garudaboot - WaarBenJij.nu Festa! - Reisverslag uit Marsalforn, Malta van garudaboot - WaarBenJij.nu

Festa!

Blijf op de hoogte en volg

21 Augustus 2012 | Malta, Marsalforn

In Griekenland verruilden we ons luie zeilersleventje rondom de Ionische Eilanden voor flink doorwerken in Preveza, want de boot moest schoon voordat we naar Nederland vertrokken. Toen de Garuda eenmaal op de kant stond in Aktio werd dit laatste zelfs uiterst belangrijk, want de werf werd ook bewoond door honderden kakkerlakken, en die wil je echt niet als verstekeling aan boord hebben! Schrobben en boenen dus, en nooit met schoenen op de boot; het viel allemaal niet mee want het was weer dik in de 30 graden. De volgende morgen moesten we al vroeg op de luchthaven zijn ( 5 km verderop) maar de temperatuur liep alweer flink op, en als je dan, in je lange broek, alles af wilt sluiten, je koffertje naar beneden moet sjouwen en dan toch nog even lopen naar de taxi tja, dan kom je dus totaal bezweet bij het vliegtuig aan. In Nederland was het overigens slechts 14 graden dus we konden daar weer wat afkoelen, afspoelen ook want het regende. Ons weekje aldaar stond bol van de festiviteiten, diverse heerlijke etentjes vielen ons ten deel , fantastisch allemaal. Met onze kleindkinderen gingen we een dagje naar Drievliet, een pretpark bij Rijswijk. Een geslaagde en zelfs droge dag, en dat was maar goed ook want met regen in het reuzenrad is niet fijn. Wel kwamen we ietwat misselijk terug, de Rollercoasters en zweefmolens waren we niet meer gewend, in tegenstelling tot onze kleinkinderen, die geen krimp gaven. Ryanair bracht ons daarna weer naar Malta, waar we de eerste dagen weer moesten wennen aan de hitte en het stof. Maar na een paar dagen kwamen we weer in ons -relaxte-ritme , en verdeelden de dag in 's morgens shoppen in Victoria, 's middags lekker zwemmen en 's avonds ook al weer lekker eten. Bovendien was het Festa Santa Maria, een groots festijn in ons hoofdstadje dat 3 dagen duurt. Paardenraces, processies en vooral veel vuurwerk, de hele dag door, men begint om 8 uur 's morgens al de eerste vuurpijlen af te steken. Vele Maltezers en Italianen komen hiervoor naar Victoria, de vrouwen uitbundig feestelijk gekleed in glitterjurken en torenhoge hakken, alles piekfijn in orde, de mannen trouwens meestal in korte broek en slippers. Gedurende ons verblijf op Gozo hadden we ons 2 doelen gesteld: 1) op dieet, wat aardig lukte ondanks ve goede restaurants hier ( Rob 4 kilo eraf, ik 3 maar wel de hele dag over heerlijke maaltijden gesproken ..) en 2) de auto moest gerepareerd, wat mislukte. Er blijft een doffe dreun bij de achterwielen te horen als we door een kuil rijden, meestal dus hier. Na 4 maal een bezoek aan de garage op Malta hebben we het opgegeven; volgens de garage kan het geen kwaad en dat is het belangrijkste, want wij waren allang van plan om terug te reizen naar de boot met ons sportauto'tje. Helaas kwamen we erachter dat alle ferries die naar de Italiaanse steden voeren deze dienst opgeheven hebben; je kunt alleen nog maar naar Sicilie en dit is dan natuurlijk ook nog eens zeer moeilijk te boeken. Na 24 uur zoeken op het Internet lukt het ons uiteindelijk toch en kunnen we ons gaan verheugen op een reisje door Italie met hier en daar een hotelletje en zeker een bezoek aan Tropea, onze favoriet. Hopelijk gaat de ferry-reis allemaal lukken, het wordt wel afzien vant tussen Italie en Griekenland was er alleen nog maar een "Pullmann stoel"(vliegtuigstoel) te boeken . Hadden we al eerder gedaan en vonden het geen succes. Maar ja, de hutten waren al vol dus de oorstoppen gaan mee en de blik vooral op oneindig, dan zal het hopelijk allemaal wel meevallen.

• 21 Augustus 2012 - 21:39

Lia En Jan:

wat weer een leuk verslag.
    Wij hebben een andere camper gekocht en wilden in september ook Italie/Griekenland aan doen,ware het niet dat ma v niet in orde is. Wij zoeken het nu dichter bij huis, Zeeland/Belgie, ook leuk.Geniet van de a.s. reis, wij wachten met spanning weer jullie verslag af.liefs vanaf texel, Jan en Lia

• 22 Augustus 2012 - 11:25

Hanneke De Leeuw:

Hoi Rob en Christa,

Wat leuk om weer wat te lezen van jullie.
    Zelf ga ik vrijdag op vakantie,8dagen naar Duitsland (moezelgebied)
    Totaal heb ik 2 weken vakantie.

Veel plezier in Italie.

Groetjes Hanneke.

• 26 Augustus 2012 - 14:06

Heleen & Eelco:

Ha Rob en Christa,
    Wat een heerlijke verhalen, ik heb ze met genoegen gelezen. Wat een bizar verhaal over de overtocht naar Italie.... ! Uiteindelijk heb je dan toch nog geluk om een lekkere hut met badkamer te "krijgen". Wij denken met veel plezier terug aan onze ontmoeting in Sivota en Meganisi, en koesteren onze vakantie herinneringen. Wat was het heerlijk. Ook wij kwamen terug met 14 graden in Nederland...! Niet leuk. Na ons hebben vrienden 2,5 week met de Baldur gevaren en nu heeft een collega van mij de boot mee. Ook van hen krijgen we enthousiaste verhalen via de sms. Wij hopen over een weekje nog 1,5 week naar de boot te gaan maar dat hangt even af van allerlei ontwikkelingen hier. Ik heb net een weekje met 5 andere vrouwen door de Bourgogne gefietst, prachtig, wel heftig en zwaar, maar gelukkig prachtig weer. Ondertussen zit onze oudste zoon in Zuid Afrika maar we hebben onze jongste net opgehaald van Schiphol, die na 2 maanden centraal Amerika vakantie is teruggekeerd.
    Wij hebben nog leuke foto's van jullie afvaart uit Meganisi ik zal kijken of ik ze jullie kan mailen.
    Begrijp ik het goed dat jullie de boot nu op de kant hebben en niet meer terug komen in Griekenland?
    Het was leuk geweest jullie nog een keer te treffen ergens in een haventje in de Ionische zee...!
    Groeten Eelco & Heleen